CAP DE CRANIU - Interviu cu Calin


1. Spune'mi pentru inceput cateva cuvinte despre evenimentele prin care a trecut CDC in ultimul timp.

Cu parere de rau, nu am avut o perioada tocmai placuta in ultima vreme. Fiind optimist iti spun sincer ca trupa se ridica incet, incet daca nu la stadiul in care era pana sa ne paraseasca cei 3 colegi, la unul mult mai bun, avand 2 oameni noi alaturi de mine si Razvan. Ne-am lovit mereu de momente grele, nu doar pe parcursul existentei acestei trupe, dar si pe cel al celorlalte trupe mult mai vechi. Consider ca este important ca orice lovitura pe care o luam din partea diverselor greutati si incidente, sa fie una care sa ne impinga mai departe in aceasta activitate, ci nu una care sa ne dea inapoi. Cu totii avem de invatat din aceasta experienta, atat noi cei care am ramas dar si cei care au parasit aceasta trupa.
Am spus-o si am sa o repet: "nu conteaza decat cine ramane; asta este adevaratul efort".
Noi am construit aceasta trupa pe propriile noastre forte, fie ele morale, fizice sau financiare. Am pornit impreuna pentru ca am crezut toti in acelasi vis si am ajuns pana in acest punct pentru ca nu ne-a interesat ce se intampla in jurul nostru, dar acum am ramas doar cei care am fost 100% acolo.

2. Cum vezi viitorul CDC?

Eu nu mai cred in viitor. Traiesc doar momentele petrecute alaturi de aceasta trupa. Nu imi numar banii pe care nu ii am, poate nici cei pe care i-am pierdut. Viitorul il vor face cei care ne sustin.


3. In ce consta colaborarea cu Metalfan Records Division?

A picat ca o mana cereasca. Aveam nevoie de un sprijin, macar in aceasta directie. Conteaza enorm de mult faptul ca Metalfan ne ajuta, nu doar pe plan financiar in vederea producerii acestui disc, dar si in a-l face cunoscut. Personal sunt foarte multumit de colaborarea cu Metalfan!

4. Cum simti schimbarile din scena rock romaneasca si incotro o vezi evoluand?

Nu sunt in masura sa judec asa ceva. Pentru mine muzica trebuie sa aibe un curs natural, chiar si cu defecte sau imperfectiuni. M-am saturat de reguli stricte, de canoane si asa mai departe. Unora le lipseste imaginea, altora experienta in muzica, dar o trupa adevarata e una care isi etaleaza talentul fara a incerca sa il slefuiasca mai devreme decat trebuie. Sunt trupe noi care ma uimesc, sunt trupe vechi care ma dezamagesc, dar si invers. Imi place noul in egala masura in care imi place vechiul. Nu imi place foarte tare cum evolueaza lucrurile aici in tara pentru ca cei mai multi nu au identitate. Cei mai multi isi doresc sa se alinieze in rand cu ce se intampla in alte tari, fiind frustrati de aceleasi replici aruncate de diferiti "ascultatori" de muzica rock, de genul: "suna romanesc...".
Imi arunc privirea in gradina vecinului, dar nu voi spune ce se intampla decat in gradina mea si astfel iti pot raspunde ca in ceea ce priveste Cap De Craniu lucrurile au evoluat enorm, dar ramane de vazut incotro se va indrepta.


5. Ce parere ai despre sansele CDC pe piata metal mondiala?

Sincer nu stiu daca m-a interesat atat de mult acest aspect. Avem pagini facute de oameni de afara, articole scrise de tot felul de reviste, bloguri si fanzine de afara, sau videoclipuri postate de oameni din alte tari care au strans vizualizari de mii de ori mai multe decat ne-am chinuit noi sa o facem aici in tara si toate astea fara ca noi sa trimitem vreun material acestora. Am avea sanse bune cred eu si o sa profitam cu fiecare ocazie, dar pana a ajunge acolo va trebui sa profitam de sansele care ar putea sa apara aici in tara si sa incercam sa formam un nucleu puternic, impreuna cu alte trupe de aici cu care sa ne mandrim ca "suna romanesc" sa aratam ca se poate face treaba si aici fara a cere "ajutorul" celor de afara.

6. Care sunt trei trupe care te'au impresionat in ultimul timp si de ce?

Immolation pentru ca sunt la fel de "apocaliptici", poate chiar mai mult decat inainte.
JFAC pentru ca se desprind din ce in ce mai mult de latura "comerciala" a genului si asta cred ca face parte din maturizarea lor si a muzicii pe care o fac acestia.
Machine Head si aici nu voi mai explica de ce.


7. Spune'mi cate ceva despre alte proiecte muzicale in care esti angrenat.

Iti pot spune in primul rand despre H8 pentru ca pregatim un album nou, la care am inceput lucrul deja din iarna anului trecut. Si aici am intampinat greutati, dar care nu ne-au impiedicat sa ne continum drumul si asta pentru ca suntem prieteni vechi. In formula asta am reusit sa compunem ani de-a randul o muzica care sa ne placa si sa ne tina impreuna.
Nu in ultimul rand iti pot spune despre albumul trupei Hang Him pe care il pregatesc de ceva vreme, la care lucrez cu Averac (la voce). Pe acest album am si un invitat special pe nume Andy, dar veti vedea ce si cum atunci cand il voi lansa si sper ca acest lucru sa se intample cat mai curand. Mai am cateva proiecte secundare despre care o sa vorbesc atunci cand se vor concretiza intr-o forma finala.