MEDIOCRACY - Interviu cu Viez


1. Salut! Povesteste'ne despre inceputurile Mediocracy si despre motivele infiintarii trupei.

Salut! Pai inceputurile sunt undeva prin 2007, in momentul in care mi-a venit ideea sa infiintez si eu o trupa de ceva punk pentru ca vroiam foarte mult sa sustin scena asta cu ceva mai mult decat doar mers la concerte si cumparat tricouri… Am descoperit pe parcurs ca nu era atat de usor pentru ca ce vroiam eu sa cant nu prea cunostea nimeni… si anume ceva mai hardcore, crust. Erau o mana de oameni in toata tara care stiau de muzica asta pe atunci insa nu se muzicieni din pacate. A durat vreo 3 ani cred pana am dat de Costin si de Raducu apoi au venit Para si Dop. Asta e asa pe scurt. Ideea e ca probabil nu cautam unde trebuie, pentru ca oamenii astia desi erau in total alta ‘scena’ au o dedicatie si o determinare mai mare decat multi oameni pe care i-am cunoscut si consider ca ei sunt probabil singurii cu care puteam sa fac asta la momentul respectiv.

2. Cum ati reusit sa scoateti doua albume in asa scurt timp?

Pai cum? Am mers la repetitii si piesele continuau sa vina. Noi idei aveam, chef nu mai zic… deci de ce sa stam degeaba? Bine… pe noi ne-au motivat mult si turneele si asta a mai grabit treaba ca sa fie totul gata in timp. Idei sunt cred ca pentru inca 3 albume momentan)… timp,rabdare si ceva bani sa avem.

3. Spune'mi te rog cateva cuvinte despre turneul european pe care l'ati parcurs in aceasta toamna, eventual cateva detalii picante.

Turneul ‘ASOMA’ a fost organizat de Paul aka BHCB booking si cu ocazia asta tin sa ii multumim pentru ajutor.Ce pot sa zic…de distrat noi ne-am distrat. Am avut o gasca beton si am avut grija sa ne tina minte lumea peste tot pe unde am fost…nu ma refer doar la cum am cantat. :)) Per total a fost in regula… cam putina lume la concerte dar asta e. Momentan nici nu cred ca ne stie atata lume cat sa umplem salile oriunde si oricum oamenii care au fost ne-au felicitat de fiecare data si ne-au dat de inteles ca le-a placut. Asta nu poate decat sa ne bucure si sa continuam. Detalii picante..nuj ce sa zic, nu ne-a mai luat politia la sectie daca asta vroiai sa auzi) decat o amenda in Slovenia ca nu avean vinieta… nah, foame. In Tetovo in Macedonia am cantat in singuru bar de rock din oras al carui patron era roman, iar in deschidere am avut ceva numar de magie. Din pacate concertul in jurul caruia ne-am invartit tot anul si care era si motivatia pentru turneu asta,anume Aura Noir in Atena, s-a anulat fix cu o seara inainte din cauza grevelor. Asa ca Larissa a fost ultimul show si acolo am dat tot ce am putut. Afterpartyul a fost si mai crunt dupaia chiar..:))


4. Videoclipul "On the Outside" pe Blank TV este foarte vizionat si comentat. Ce poti sa ne spui tu despre acest videoclip?

E foarte vizionat si comentat da nu mereu de bine. Nah din ce am vazut ca se plimba pe Blank tv ala oamenii nu's mereu printre cei mai deschisi sau toleranti dar asta e alta poveste. Pe noi ne bucura mult ca ne aude cat mai multa lume si putem sa ne transmitem mesajul cat mai departe. Piesa in sine se refera la marginalizarea de care de multe ori ne lovim multi dintre noi si mereu incercam sa ne gasim locul in lume pentru a fi acceptati..desi multi nu prea reusesc. De aici si ideea cu clipul in gunoi, avand in vedere ca suntem o trupa din Romania si probabil multi nu s-ar fi asteptat la ceva ok vreodata de aici.. Cei marginalizati ajung la marginea societatii prin definitie iar groapa de gunoi ni s-a parut cel mai bun loc pentru a reflecta asta. Mai poate fi si faptul ca noi ca tara suntem la marginea Europei momentan… Sunt multe lucruri de zis aici dar cam asta e ideea.

5. Cum vezi evolutia scenei rock in Romania vis a vis de cea europeana?

Pai fiindca vad ca apar trupe noi care mucesc si isi fac treaba bine cred ca ne indreptam si noi spre o directie buna. Sansele de afirmare vin mult mai greu aici insa cu asta suntem obisnuiti si incercam sa ne descurcam toti cum putem mai bine. Eu cred ca e foarte mult potential in scena din Romania si care nu a fost exploatat pe deplin inca. Asta inseamna ca e mai bun abia acum urmeaza! :) Poate sunt eu mai naiv dar in afara mi se pare ca's toate fumate si rasfumate…la noi in Est aici e loc de mult mai mult..cam asta ar fi.

6. Ce te inspira si ce te enerveaza din mediul inconjurator?

Pai cred ca ce ma enerveaza asta ma si inspira. Cand vine vorba de versuri fix asta incerc sa transmit… ce mi se pare mie in neregula. Nu ma intereseaza niciodata pe cine supar sau pe cine nu… In general ma enerveaza oamenii blocati in propriile idei si care nu sunt in stare sa accepte si alta varianta. De la astfel de oameni pornesc multe probleme de la cel mai inalt nivel pana la cei pe care ii intalnim in viata de zi cu zi.Ma enerveaza si pe mine multe.. nu cred ca mai are rost sa le insir aici. Multe se gasesc in versuri la Mediocracy… ca doar acolo mi-am ales sa ma descarc.

7. Simti ca merita ceea ce faci?

Momentan da. Cand o sa simt ca nu o sa mai merite o sa ma opresc. Sper sa fie cat mai tarziu… dar cred ca o sa simt ca merita atata timp cat o sa vad oameni care apreciaza.

8. Incotro se indreapta formatia dupa un debut asa furtunos?

Asta o sa vedem pe parcurs. Momentan luam o mica pauza dupa turneu si cat de curand o sa ne apucam iar de lucru… chiar avem in gand sa ne apucam de niste piese noi.Urmatorul pas ar fi sa scoatem un material pe vinil… asta om vedea in ce conditii si cu ce ajutor.

9. Cine il va inlocui pe Dop in postul de basist?

Nimeni. Dop nu a plecat de tot. O sa poata sa vina in tara cand o fi nevoie.. solutii gasim noi sa lucram impreuna. Daca e ceva urgent si e musai sa cantam, cum e concertul cu Downfall of Gaia, o sa cantam cu Fane la bass si nu e nici o problema. Si el e tot din trupa pana la urma. Deci ne-am inteles, Dop nu a plecat de tot! :P

10. Ce'ti doresti pentru viitor?

Sa fac ce fac din ce in ce mai bine si sa fiu sanatos.Si eu si toata lumea!


Website www.myspace.com/mediocracy