Un britanic a acceptat să-i fie conservat corpul în stil Tutankamon după moarte pentru un documentar TV


Alan Billis, şofer de taxi în oraşul Torquay şi mare iubitor de filme documentare, suferea de cancer în fază terminală. Acesta a fost de acord cu mumificarea corpului său după moarte, în urma unui apel publicitar pentru filmarea unui asemenea proces, scrie Daily Mail în ediţia online.

Britanicul, poreclit Tutankamon din Torquay în urma deciziei sale, a devenit astfel primul om din ultimii 3.000 de ani mumificat în stilul vechilor egipteni, cu tehnicile folosite la conservarea trupului faraonului Tutankamon, mort în 1.323 Î. Hr.

Timp de câteva luni de la moartea sa, din ianuarie, organele interne ale lui Alan Billis au fot scoase şi ţinute în recipiente speciale, cu excepţia creierului şi inimii. Pilea a fost acoperită cu un amestec de uleiuri şi răşini, iar corpul scăldat într-o soluţie de Natron, o sare care se găseşte în albiile de râu uscate din Egipt.

După o lună de stat într-un recipient de sticlă, la Centrul Midico-Legal din Sheffield, corpul său a fost pus într-o cameră de uscare şi învelit în pânză.

Doctorul Stephen Buckley de la Universitatea din York, care a contribuit la cercetările despre tehnica mumificării înainte de realizarea documentarului, a declarat că trupul lui Alan Billis poate fi păstrat acum timp de câteva milenii.

Mumia taximetristului din Torquayva rămne în Sheffield până la sfârşitul anului 2011, după care va fi studiată de cercetătorii specializaţi în descompunere.