"Mandrie si prejudecata"



Se speculeaza "sentimentul national" la maxim, din vorbe si degeaba, "mandria de a fi roman", in loc sa se POARTE efectiv ca fratii si surorile, nu sa se arda unii pe altii cu gandirea "care pe care". Se bat pe fasole in piata publica si voteaza pe zahar, ulei si umbrele colorate. Asta e majoritatea romaneasca? Sau doar cea promovata ? Gloate in urmarirea moastelor? Astia suntem? Jandarmi defiland pe cai si expozitie de arme si ucigasi in miscare?

Mandrie inventata dar cu nodul in gat si lacrimile pe fatza? Prosteala. Natia asta a ajuns sa poarte numele celor care au cucerit'o si sa se comporte asemenea migratorilor vremelnici care au trecut pe'aici. Au ajuns sa ne judece si sa ne condamne cei care ne jefuiesc. Fara sa se cunoasca istoria - alta in afara de cea comunista inoculata, s'a ajuns ca toti lipsitii de spirit si incultii sa strige sus si tare "hai Romania" sau mai stiu eu ce vorbe fara fond.

Se numeste "Romania" abia incepand cu 1859 dar mai ales 1918, iar drapelul actual (inventat mult prea recent) este din punctul meu de vedere inexpresiv. Tara asta se numeste DACIA si are ca steag un LUP pe care il poti auzi de departe, este natia careia "nu'i e frica decat de cer sa nu cada", nu un popor care inghite la nesfarsit foame, frig si frica si gri, avand in acelasi timp munti cu aur, dealuri cu paduri, campii cu grau si porumb, rauri, fluviu, delta, mare. Este un taram cu o spiritualitate minunata si o cultura profunda cu mult inainte de timpul unanim acceptat in conceptia generala. Aici s'au nascut si se nasc oameni minunati, fie ei sportivi, constructori, inventatori, artisti sau oameni de stiinta, mai mult sau mai putin cunoscuti.

Cei colonizati in spatiul Carpato-Danubiano-Pontic cu forta pentru a slabi rezistenta adevaratului popor nascut aici, cu scopul de a'l stapani, isi fac inca treaba. Dar prevad o trezire a constiintei care va pune capat jafului si vad zorii unei noi ere pentru cei care se simt astazi uniti de ceea ce iubesc, oricarui popor ar apartine ei. Lor le urez LA MULTI ANI, in fiecare zi.