DEATHDRIVE - Interviu cu Pixy


1. Prima intrebare solicita mai exact niste lamuriri in legatura cu plecarea Sheriff'ului. Detaliaza putin te rog.

Salut Shole , salut tuturor celor care citesc.
Dupa cum am mentionat si in comunicat motivul “plecarii” sale a fost timpul liber insuficient.Dupa cum stim cu totii a avea o trupa in Romania de genul nostru este un simplu hobby.Faptul ca el a primit si acceptat invitatia de a canta alaturi de Coma aducea cu sine necesitatea de a fi in fiecare seara ocupat cu cate o repetitie (fiecare din trupe -n.r. noi si Coma- efectuand in jur de 3 repetitii pe saptamana), ori asta e, daca nu imposibil, foarte solicitant atat fizic dar mai ales psihic.Purtand niste discutii referitoare la ce e pe agenda de viitor a fiecaruia am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi ca el sa se implice 100% la Coma, sa fie ca un fresh start , un nou boost in cariera sa, iar noi sa gasim un inlocuitor care sa fie prezent din toate punctele de vedere la fiecare repetitie si fiecare concert al trupei.

2. Ati anuntat recent un concert alaturi de legendarii Pro Pain. In ce formula veti canta?

In formula de 2 chitaristi, cu Sheriffu alaturi de mine . Am spus deja ca nu ne-am certat, nu s-au schimbat relatiile intre noi. Pina cand vom gasi un inlocuitor care sa invete toate piesele si cu care sa pornim la drum pentru urmatorele albume vom canta cu Sheriffu atata cat el va fi disponibil.Am avut o discutie cu el iar in principiu pentru concertele din Bucuresti n-ar fi o problema sa cantam cu el alaturi pina cand un alt membru va aparea.

3. Se va schimba directia muzicala odata cu schimbarea de componenta?

Doar prin aportul noului coleg.Din punctul nostru de vedere vom merge pe o evolutie fireasca bazata pe relatiile dintre noi care se vor consolida in timp.Daca sugerezi ca asta ar fi putut fi un motiv pentru care ne-am despartit, fiindca am vrut sa ducem viitorul intr-o alta directie, nicidecum!Oricum avem si un tobosar proaspat, trebuie sa ne sudam mai bine si cu el, si vom vedea ce vor aduce noile piese, dar o schimbare premeditata nu se va produce, fiindca nu e in interesul nostru.


4. Incotro se indreapta Deathdrive in urmatorii ani, unde speri sa ajunga?

Nu stiu, fiindca suntem 5 membri. O sa se indrepte unde ne dorim cu totii.Daca visurile/gandurile vor coincide atunci va fi simplu sa ne indreptam intracolo.Personal nu mi-am propus decat sa mai scoatem albume, sa facem piese de care sa fim mandri, sa facem excursii in cat mai multe locuri pentru a canta celor care apreciaza ceea ce facem.

5. Te gandesti la un material nou ?

Da.Deja am inceput lucrul la noul album, lucram in paralel la 4-5 piese noi, abia astept sa gasim un al 5-lea membru cu care sa lucram la ideile acestui material.Speram sa ne autodepasim si sa facem un album care sa ne placa si mai tare .

6. Cum vezi evolutia scenei romanesti de rock in ultima perioada si incotro o vezi indreptandu'se?

O vad ca pe o evolutie fireasca.Ce-mi place este ca adolescentii se apuca de cate un instrument de la varsta din ce in ce mai fragede.Acest aspect va face automat ca ei sa stapineasca interpretarea mult mai lejer cand vor deveni adulti ,iar atunci se vor gandi doar la cum sa-si exprime mai bine ideile, si nu sa se chinuie sa execute nu stiu ce pasaj.Practic maturizarea muzicala se va produce mai devreme si asta nu poate fi decat benefic.Iti trebuiesc ani de zile de progres pentru a ajunge un artist care sa se poata exprima neconditionat de interpretare.Unde se va indrepta scena romaneasca? Habar nu am, va depinde de formatiile noi care se vor infiinta.


7. V-ati facut multi fani in tara. Aveti planuri sa ii vizitati din nou in perioada urmatoare?

Pina nu vom scoate un nou material nu vom planui concerte in tara, decat poate ceva exceptional, 1-2 concerte ici colo.In perioada urmatoare ne vom concentra foarte tare pe compus.Schimbarile de componenta ne-au tinut un pic pe loc in realizarea unui nou material, insa acum suntem in masura sa ne ocupam exclusic de asta, avand in vedere ca au trecut 2 ani de la lansarea LP-ului de debut, am facut 2 turnee, un dvd dedicat albumului, adica si-a cam trait povestea “War Within”.E timpul pentru ceva nou!

8. Ce muzica ai ascultat in ultimul timp si ti'a placut?

Mastodon-The Hunter.Foarte bun materialul.In rest am obsesiv in player Madball-Empire.Chiar daca e din 2010 pentru mine inca e fresh.Nu sunt foarte la curent cu ce albume apar, nu le vanez, daca imi pica in urechi bine, daca nu o vor face mai tarziu ).Nu ma deranjeaza daca ascult intaia oara un album care a fost scos acu 10, 3 sau 18 ani.


9. Te gandesti sa incerci sa iesi cu Deathdrive in afara Romaniei?

Da, de ce nu.Numai ca nu e un scop in sine, pe care sa-l urmaresc cu tot dinadinsul.Astept ca aceasta iesire sa se produca natural, fara chinuri prea mari(financiare si nu numai).Cand ne vom simti foarte pregatiti din toate punctele de vedere pentru asta, vom face pasul catre cluburile din afara.E posibil ca dupa ce lansam acest al doilea album la care am inceput sa lucram sa se intample si acest lucru.Tentative am mai avut .

10. In incheiere, te rog sa spui cateva cuvinte pentru cei care vor veni la urmatorul concert Deathdrive.

Le va placea foarte tare de Pro Pain! Hahahahahhahah.